pembahagian harta pusaka

View previous topic View next topic Go down

pembahagian harta pusaka

Post  Admin on Mon Aug 10, 2009 2:48 am

ade 3 katogori

1)killer
2)mule(for start game)
3)group active member

top loot = symbol/LN/LNrec/ELB/ELBrec/ELN/ELNrec


untuk katogori 1 : amik je ape2 normal loot dari boss drop kecuali TOP loot
untuk katogori 2 : bole mintak kalo nak loot dari katogori 1(bincang)
untuk katogori 3 : dikecualikan dari penerima loot


cara bahagi

kalo dapat normal loot k1 n k2 (org yg join raid) berhak.
untuk top loot bincang nak bagi sape atau rotate untuk k1 dan k2 JE.
ini bermakna yg tidak join x akan dpt loot
kerana k1 mengeluarkan modal pot/bulet/DLL manakala mule menghabiskan masa yg berharga dan bersedia berkhidmad dalam raid tu, mana kala yg x join TIDO/AFK/KERJA.
k3 jgn berkecil hati... sila active raid untuk free item tu(xde usaha = xde barang)

aku pon bekerja...jgn marah cadangan sahaja peace!!!!!

Admin
Admin

Posts : 8
Join date : 2009-08-10

View user profile http://daretodie.forumotion.com

Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  sheer on Mon Aug 10, 2009 3:04 am

tambah... jgn malu2 sila wat cam umah sendiri

sheer
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  miszt on Mon Aug 10, 2009 3:12 am

ade yg x disentuh dlm rang undang2 negara ke 8 ni.

1. Line disconnection tengah2 raid. If dc waktu beginning macamana hak org yg dc ni? tanpa yg dc ni join raid (contoh TA) sape2 pun xdpt mula.
So..aku suggest buat 1 guideline untuk line xstabil ni contoh 3x dc at start game kena penalty xleh tima loot top even supposely he is a killer.

2. Loot distribution on K1. Rule skarang xnyatakan pasal rotation distribution for top loot. So, later boleh datangkan rasa xpueh ati di antara group member bile asik2 orang tu je amik top loot.Kat sini kalu leh aku nak suggest yg Top loot maintain cume leh kc kat orang yg join raid tu sahaja(K1 and K2) and distribution priority to sesiapa yg nak guna untuk buat kraftangan or stance,sape amik untuk dijual drop to 2nd priority.Relevannya sbb bile masing2 dah kuat ramai2 leh proceed to higher level raid dengan mudah.

3.tu je kot.lol.ada pape aku tambah.

miszt
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  sheer on Mon Aug 10, 2009 3:15 am

yg no1 tu mmg cantek lah

no2 tu.....

kita kan gilir2 killer, so sila berebut nak jd killer muahaha

sheer
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  sheer on Mon Aug 10, 2009 3:21 am

kalo bole jgn la jual dulu wat masa ni... kuatkan diri jual pon xde harga lg

sheer
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  Gorre on Mon Aug 10, 2009 3:38 pm

AKu setuju dengan miszt untuk cadangan 1. Lagipun selalu kalau aku dah DC mmg aku x sentuh pun loot. Kecuali la ada org yg bagi. Apapun cadangan miszt tu aku setuju la. cheers

Gorre
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  sheer on Mon Aug 10, 2009 7:05 pm

cadangan miszt jew? Evil or Very Mad

sheer
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  valhalla on Mon Aug 10, 2009 7:50 pm

ngekngekngekkkk... What a Face

valhalla
Guest


Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  Xerothz on Tue Oct 27, 2009 6:43 pm

Xerothz - Aquarius,libra,gemini,capricon...Leh ker...lol
cadangan x tau le...


Last edited by Xerothz on Tue Oct 27, 2009 6:48 pm; edited 1 time in total

Xerothz

Posts : 1
Join date : 2009-10-27

View user profile

Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  Admin on Tue Oct 27, 2009 6:45 pm

rule ni ramai xnak guna dah..... so tatau la

Admin
Admin

Posts : 8
Join date : 2009-08-10

View user profile http://daretodie.forumotion.com

Back to top Go down

Re: pembahagian harta pusaka

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum